Svar på några av våra

vanligaste frågor

Vad ingår i vandringspaketet?

Övernattning i dubbelrum med lakan, handdukar och egen toalett samt dusch om inget annat anges. Samtliga måltider; frukost, lunchpaket samt trerätters middag varje dag. Karta och ledbeskrivning med rekommendationer om lämpliga lunch- och fikaplatser samt bad. Transport av packning. Om persontransport, exempelvis tillbaka till parkerad bil, behövs ingår även den.


Hur långt går man varje dag?

Vandringen går i lätt terräng och rutterna du går är 11-15 km/dag. Du kan självklart avvika från leden för att titta på sevärdheter, ta ett bad eller bara vila. Du väljer självi vilken takt du vill vandra. Lunchpaketet får du med dig när du lämnar övernattningsstället på morgonen.


Vad kostar Vandra utan packning?

Du kan läsa alla detaljer om priserna och vad som ingår under Priser & bokning. I priset ingår övernattningar, samtliga måltider, transporter samt kartor och ledbeskrivningar. Du bokar allt genom oss och behöver inte ha kontakt med någon annan.


Hur många dagar rekommenderar ni att man vandrar?

Det vanligaste är vandringspaket med två eller tre vandringsdagar men du väljer själv hur många dagar du vill vandra. Vi kan sätta ihop paket med bara en vandringsdag eller åtta.


Varför ska man komma kvällen innan man ska vandra? Kan man inte komma och börja vandra direkt?

-Eftersom du får ditt lunchpaket, vår karta samt ledbeskrivning på övernattningsstället på morgonen och din packning transporteras mellan övernattningsställena under dagen bygger paketet på att ni anländer just kvällen innan första vandringsdagen.


Kan man ha med sig hund?

Det går utmärkt att vandra med Vandra utan packning med hund. Hundar är tillåtna överallt på lederna och ska där hållas kopplade. Hundrum finns på Smögens Hafvsbad, Bohus-Malmöns pensionat samt hos Hem till Bengt. Meddela om du vill boka hundrum för din vandring när du hör av dig till oss.


Vi har kommit med bil. Hur kommer vi tillbaka till där vi parkerade den?

Vandringen planeras oftast så att du under sista dagens vandring kommer tillbaka till den plats du startade. Om transport behövs tillbaka till er parkerade bil så ingår den i priset.


Måste man vandra i grupp?

-Nej, du väljer själv vem eller vilka du vill vandra med. Du kan vandra med en god vän eller med hela släkten. Alla priser gäller för två personer i dubbelrum men det finns möjlighet att göra enkelrumstillägg och då få eget rum om man vandrar ensam eller bara vill ha skilda rum.


Hur lång tid tar det att gå de olika sträckorna?

-Räkna med att normalvana vandrare går ungefär 3 km/timme.

Räkna dessutom med tid för fika, lunch och kanske ett dopp i havet under vandringen.


Är det svår terräng att vandra i?

-Nej, det är lätt terräng och med normal kondition klarar man sig bra. Sotelden är också märkt med tydliga markeringar.


Vad rekommenderar ni att man har på sig när man vandrar?

-Vi rekommenderar långbyxor, eftersom vissa partier av leden går genom högt gräs och det kan finnas fästingar där. Vi rekommenderar vandringskängor, dels på grund av att de ger bra stabilitet för dina fötter och ben och dels för att det, om det har regnat, kan vara blött vissa bitar av leden. En tunn regnjacka och en solhatt kan också vara praktiskt att packa ner, vilket väder som än är spått. På västkusten förändras vädret ofta snabbt!


Vad rekommenderar ni att man har med sig under vandringen?

-Det viktigaste är att du har med dig gott om vatten. Ta gärna med dig vattenflaska hemifrån. Ska det bli varmt och soligt rekommenderar vi även solkräm och en hatt. Den öppna terrängen gör att du utsätts för solen nästan hela din vandring. Saker vi själva gärna har med oss är; skavsårsplåster, kikare, kamera, en välladdad mobiltelefon, näsdukar/papper och våtservetter. En extra påse kan också vara bra för att samla skräp i.


Behöver man ha med sig kompass?

-En kompass kan vara en bra hjälp om du känner dig lite osäker men tänk på att de flesta moderna telefoner har en inbyggd kompass som du kan aktivera som egen app eller i din kartapp. På iPhone exempelvis klickar du på pilen uppe till höger för att aktivera den direkt i Kartor.


Har ni något nyhetsbrev?

-Nej, men om du vill hålla dig uppdaterad med alla våra nyheter kan du gilla oss på Facebook.


Hur tar man sig till er?

-Hunnebostrand, Smögen, Kungshamn och Bohus-Malmön ligger i mellersta Bohuslän med några kilometer mellan orterna och det går utmärkt att köra bil till och parkera vid alla våra övernattningsställen. Det finns busshållplatser nära samtliga övernattningsställen men till vissa av dem går bussarna sällan, särskilt under helgerna. Du kan resa med tåg till Uddevalla (det finns direktlinjer från Stockholm och från södra Sverige reser du enklast via Göteborg). Efter Uddevalla hänvisar vi till lokaltrafiken vars tidtabeller du hittar på www.vasttrafik.se. Tänk på att dessa bussar har begränsat med avgångar även under högsäsong så planera din resa till oss i god tid om du tänker använda dig av kollektivtrafik.


Finns det Wi-Fi på samtliga övernattningsställen?

-Ja.


Jag är vegetarian/allergiker eller önskar av annan anledning specialkost, kan jag ändå ta del av Vandra utan packnings paket?

-Självklart! Se bara till att meddela så tidigt som möjligt vad du inte äter så meddelar vi detta till samtliga ställen där du ska övernatta och äta dina måltider.

Bohus-Malmön.


Skaldjursmiddag på Utpost Hållö.

Vandring på Ramsvikslandet.