VANDRA I DALSLAND (Nyhet 2022)


Nyhet 2022: Vandringspaket i Dalsland

 

I år lanserar vi ett helt nytt koncept – i ett helt nytt landskap! Vi har satt ihop två vandringspaket på de fantastiskt vackra vandringslederna i vårt grannlandskap Dalsland. Våra vandringar i Dalsland skiljer sig lite från de i Bohuslän. Här finns två färdiga paket att välja mellan, ett 27/6-1/7 och ett 22/8-26/8. I paketen ingår givetvis helpension, boende i hotellmiljö och transport av packning medan du vandrar men också en underbar tur på kanalbåten M/S Storholmen och en pittoresk tågresa. Båda paketen innehåller tre dagars vandring och fyra övernattningar.


Junipaketet är fullbokat.

 

Augustipaketet:

 

22 augusti

Ankomst till Håverud där bilen parkeras. På eftermiddagen går tåget till Bengtsfors (15.30-16.13). Incheckning på First Hotel, som är ett enkelt hotell och trerätters middag. Övernattning.

 

23 augusti

Frukostbuffé på First Hotel. Lunchpaket görs på hotellet och dagens vandring sker i Björnkasen (du kan läsa mer om de olika vandringarna längre ner på sidan). Incheckning och trerätters middag på Rosellmagasinet nära hotellet vid sjön Lelången. Övernattning på First Hotel.

 

24 augusti

Frukostbuffé på First Hotel. Lunchpaket görs på hotellet och dagens vandring sker från Bengtsfors till Baldersnäs. Incheckning och trerätters middag på Baldersnäs Herrgård. Övernattning.

 

25 augusti

Frukostbuffé på Baldersnäs Herrgård. Lunchpaket görs på herrgården, kortare transport med buss till Skärbo och dagens vandring sker i Skärbo naturreservat.

 

26 augusti

Frukostbuffé på Baldersnäs Herrgård. Båtresa (11.20-14.30) med kanalbåten M/S Storholmen från Baldersnäs Herrgård till Håverud och parkerad bil. Lunch serveras på båten och båtturen går igenom ett antal slussar med avslutning i den spektakulära Akvedukten i Håverud, troligtvis Dalslands mest kända sevärdhet.

 

Pris: 7 900 kr inklusive alla transporter och måltider.

 

Sista bokningsdag är 30 dagar före ankomst och antalet platser är begränsade – först till kvarn! Priserna gäller när två personer bor tillsammans i ett dubbelrum. Önskar du bo ensam i ett dubbelrum tillkommer enkelrumstillägg på totalt 1 400 kr. Enkelrum är tyvärr inte tillgängliga. Det är inte möjligt att ta med hund på våra vandringspaket i Dalsland. För dig som vill resa med hund rekommenderar vi våra vandringar i Bohuslän.

  

Mer om vandringarna

Vandringsdag 1 (28 juni respektive 23 augusti)

Björnkasen – 13 km

Vandringen startar och slutar direkt vid hotellet. Vandringsleden ingår i ett vandringssystem, vilket gör att vandringen går att korta eller förlänga om sådant önskemål finns. Vandring genom Dalslands vackra skogar och man passerar sjön Ärtingen. Vandringen sker på stigar och grusvägar. Svårighetsgrad: Måttligt kuperad med några längre backar.

 

Vandringsdag 2 (29 juni respektive 24 augusti)

Bengtsfors-Baldersnäs – 16 km

Även denna vandrings startar direkt vid hotellet. Vandringen sker på en gammal banvall och är mycket lätt att vandra. Under hela vandringen går man nära Dalslands kanal. Man passerar Höljeredsforsarna och några av de vackraste slussområdena vid Dalslands kanal. Vandringen fortsätter sedan utefter Laxsjön och fram till Baldersnäs Herrgård. Svårighetsgrad: Lätt.

 

Vandringsdag 3 (30 juni respektive 25 augusti)

Skärbo naturreservat – 15 km

Den här dagen startar med transport från Baldersnäs Herrgård till Skärbo naturreservat. Naturreservatet består av ett småkuperat skogslandskap med mindre sjöar och tjärnar. Här finns stigar och vägar med 300 år gammal historia. Mitt i området ligger den gamla gården Skärbo med anor från 1720-talet. Gården är fortfarande i privat ägo. Efter Skärbo sker vandring tillbaka till Baldersnäs herrgård till viss del utefter Lassjön.

Svårighetsgrad: Lätt.

Nyhet 2022!


Upplev vackra Dalsland med vandring, tågresa och kanalbåtstur på unika Dalslands kanal.

Storholmen 3
Storholmen 1
First Hotel 4
First Hotel 3
First Hotel 2
Skärmavbild 2022-01-28 kl. 20.52.42
Skärmavbild 2022-01-28 kl. 20.52.09
Baldersnäs 6


Fler bilder från Baldersnäs Herrgård, First Hotel i Bengtsfors och M/S Storholmen..