Vandra utan packning

SOFT - Nyhet 2023!

Vi lanserar i år ett nytt koncept i lugnare tempo. Vandringarna är kortare och du upplever mer av det genuina Bohuslän. Vi kallar paketet Vandra utan packning Soft. Förutom vandringen innehåller paketen fler båtresor, unika matupplevelser och mer Bohuslänsk kultur. Längst ner på sidan hittar ni gott om bilder från alla upplevelsedelarna.


I år kan du boka Vandra utan packning SOFT:

6-10 juni då Triften blommar

eller

  5-9 september då Ljungen blommar


Du vandrar mellan fem och åtta kilometer varje dag. På samma sätt som vid våra ordinarie vandringar ingår helpension samt transport av din packning medan du vandrar. Vandring i lätt terräng


Tisdag 6 juni/5 september

Ni ankommer till personliga B&B Hem till Bengt i Örn. På kvällen bjuds ni på trerätters middag och övernattar sedan.


Onsdag 5 km vandring

På morgonen får ni med ett lunchpaket och kliver på båten vid bryggan nedanför övernattningsstället. Bengt Låstbom kör er till Hållö, där Bohusläns äldsta fyr och ett unikt vandrarhem hittas. En guide från Föreningen Hållö vänner informerar om natur och kultur på Hållö och ni vandrar på den spektakulära ön. Innan middagen finns möjlighet att bada bastu. På kvällen serveras ni en skaldjursbuffé och övernattar sedan på vandrarhemmet Utpost Hållö.


Torsdag 5 + 3 km vandring

Morgonen den andra vandringsdagen börjar med att ni kliver på båten som tar er in till Smögen där ni vandrar fem kilometer. Ni serveras sedan lunch på mycket omtyckta Göstas Fiskekrog. Efter det vandrar ni tre km från Smögen till Kungshamn och stannar till vid hembygdsmuseet Gerlegården. Där bjuds det på fika och ni får lyssna på en kort presentationom Bohuskusten på 1800-talet och den bohuslänska författarinnan Emelie Flygare Carlén,som har kallats Sverige första deckardrottning. En av hennes mest kända böcker är Ett köpmanshus i skärgården. Därefter går ni den sista biten till Hotell Kungshamn. Innan middagen finns möjlighet att bada utomhusjacuzzi. Middag äter ni på hotellet och ni övernattar sedan också på Hotell Kungshamn.


Fredag 5 km vandring

Den tredje vandringsdagen börjar ni med att kliva på båten i Kungshamns hamn. Den tar er då till den lilla orten Hovenäset och därifrån vandrar ni de 5 kilometrarna till Fisketången. Där serveras ni en räkmackslunch i en av de pittoreska sjöbodarna. När lunchen är avslutad hämtar båten er och kör er åter till Hem till Bengt i Örn.Innan middagen finns möjlighet att bada badtunna med utsikt över havet. På kvällen serveras ni en trerätters middag och övernattar sedan.


Lördag 10 juni/9 september 

Bohuslän tackar för sig och det är dags att resa hem.


Pris per person boende i dubbelrum: 9 600 kr

Restaurang Tant Anton har ett synnerligen havsnära läge.

Verandan på övernattningsstället Hem till Bengt.

Frukost på Hotell Kungshamn.


Utomhusloungen hos Hem till Bengt.


Trångt bland husen på Smögen.


Vadnringen på Smögen.

Räkmackelunch i sjöbod i Fisketången.

Upplev den pittoreska ön Hållö och Bohusläns äldsta fyr.

Räkmackor på väg ut till servering.

Vandring i omväxlande terräng, alltid nära havet.

Unika övernattningsstället Utpost Hållö.

Lunch på Göstas Fiskekrog på Smögenbryggan.

Trygga båttransproter med erfarna förare.

Din packning transporteras medan du vandrar.

Vandringen genom Hovenäset.