LÄGG TILL EN DAG PÅ KOSTERÖARNA

Vandra utan packning

En vandringsdag på Kosteröarna

(Ej tillgängligt 20 juni-12 augusti.)


Förra året lanserade vi möjligheten att lägga till en dag i slutet av ditt vandringspaket och uppleva den unika naturen på ön Sydkoster i norra Bohuslän.


Kosteröarna ligger utanför Strömstad, ungefär 8 mil norr om Sotenäs där Soteleden och våra ordinarie vandringar går. Önskar ni lägga till en vandringsdag på Sydkoster tar ni egen bil till Strömstad.


Från Strömstad till Kosteröarna går färja ungefär varannan timme och ni hittar parkeringsplatser nära färjeläget. Ni ankommer Ekenäs brygga på Sydkoster och placerar ert bagage på Hotell Ekenäs Koster, fem minuters promenad från bryggan vid färjeläget. Därefter påbörjas vandringen.


Om vandringen på Kosteröarna

På Syd- och Nordkoster kan man välja bland flera leder runt öarna. Vårt förslag är vandring på Sydkoster på en vandringsled som är cirka 14 km lång. Vandringen börjar vid  Ekenäs och följer kustlinjen under större delen av vandringen. Här finner man ett annat Bohuslän än de vanliga granitklipporna. Här kan man istället fascineras av klapperstensformationer.  2009 bildades Kosterhavets Nationalpark för att bevara områdets unika naturvärden för framtiden. Naturen är slående vacker med omväxlande landskap, öppna betesmarker, blandskog och berghällar. Här finns mycket att upptäcka under vandringen. Breviks hamn på sydvästsidan är en pittoresk gammal fiskhamn. Det finns flera möjligheteter till bad vid sandstränder.


Boendet på Sydkoster

På kvällen serveras ni som vanligt en trerättersmiddag och sover gott i dubbelrum. Hotell Ekenäs Koster är ett klassiskt skärgårdshotell vackert beläget nära havet. Hotellet har 78 rum och en restaurang med fullständiga rättigheter. Här finns också konferensmöjligheteter.


När ni lämnar övernattningsstället i Sotenäs för färd till Koster får ni med följande:

-Lunchpaket 

-Karta över Strömstad med P-platser angivna 

-Färjebiljetter 

-Karta med ledbeskrivning över Sydkoster


Observera att En vandringsdag på Kosteröarna endast är bokningsbart 19 mars-19 juni samt 13 augusti-13 oktober.